Smartlog v3 » Det politiske teater » Politikere blander sig i forskningen
Opret egen blog | Næste blog »

Det politiske teater

- set fra tilskuerrækkerne

Politikere blander sig i forskningen

27. Sep 2006 10:24, prekri


Denne blog forsøger at påpege situationer, hvor politikere (og lignende beslutningstagere) udtaler sig mod bedre vidende eller bruger idiotiske, dårlige eller irrationelle (herunder følelsesladede) argumenter for at fremme deres sag. En undermængde til dette er sager, hvor politikere handler (i panik) for at udstråle handlingsevne, selv om deres indblanding ikke er nødvendigt - eller direkte uønsket.

Her skal påtales en forretningsmand, som fraråder indblanding fra politisk side i, hvilke områder Danmark i fremtiden skal satse på. Lars Thrane (fra Thrane og Thrane) er i Børsen den 27. september 2006 citeret for at mene, at politikerne bør holde sig fra at (forsøge at) identificere de områder, som i fremtiden vil være vækstområder. Det bør virksomhederne i stedet gøre.

Jeg tror egentligt også godt, at poltikerne er enige i dette - mon ikke virksomheder og forskere har mere indsigt i, hvad de tror der vil være penge i i fremtiden. Men ingen politiker har lyst til at stille sig op og sige, at "jeg ved ikke, hvad vi i fremtiden skal satse på" (omend politikeren jo kunne formulere dette bedre). I stedet kan denne udstråle handlingskraft og initiativ ved at melde ud, at vi skal satse på dette eller hint.

Med vindmøllerne gik det godt, men hvad nu hvis jeg siger piccoline-computere? Skomager, bliv ved din læst.

Arkiv